Польська дієта

Польська дієта

Польська дієта досить різноманітна – її меню включає багато овочів і фруктів і інших звичних для слов’ян продуктів. Під час такої дієти не потрібно голодувати, головне – збалансований раціон.

Взимку-навесні, коли свіжих овочів і фруктів мало, можна включати квашену капусту, консервовані овочі і фрукти, соки. Але за день дозволяється вживати не більше чотирьох склянок рідини (з урахуванням борщу, супів, кави, чаю і т.д.).

Польська дієта – меню першого тижня

(меню А і меню Б чергується через день протягом одного місяця):

Меню А.

  • Сніданок: стакан теплого молока з чайною ложкою меду, черства булочка.
  • Ланч: стакан чаю без цукру, два шматочки чорного хліба, тонко помазані вершковим маслом, з листочками салату або іншої зелені.
  • Обід: овочевий суп, шматок пісної яловичини (100 гр.), Три картоплини, фруктовий салат з цукром і лимонним соком.
  • Полудень: два помідори або стакан томатного соку, сухар.
  • Вечеря: стакан знежиреного кефіру, два шматки чорного хліба, тонко помазаного маслом і посипаного петрушкою.

Меню Б

  • Сніданок: чашка чаю без цукру, шматок чорного хліба, посипаного петрушкою.
  • Ланч: стакан кефіру, черствий хліб, редиска, злегка посолена.
  • Обід: бульйон, відварна риба (100 гр.), Три картоплини, посипані петрушкою, зелений салат.
  • Полудень: фрукти або склянку фруктового соку, бісквіт або печиво.
  • Вечеря: стакан молока, два шматочки хліба з медом.

Меню другого тижня

Меню А

  • Сніданок: стакан фруктового або овочевого соку, один сухар.
  • Ланч: шматок чорного хліба, трохи масла і бринзи (сиру), стакан чаю без цукру.
  • Обід: вегетаріанський суп, котлета з м’яса, салат з моркви, кисіль.
  • Полудень: фрукти, печиво.
  • Вечеря: один стакан кефіру, черствий хліб з джемом.

Меню Б

  • Сніданок: стакан чаю з молоком, шматок чорного хліба з медом.
  • Ланч: два шматки чорного хліба з м’ясом (100 гр.), Два помідори, стакан чаю без цукру.
  • Обід: борщ, відварна риба (100 гр.), Дві картоплини, зелений салат.
  • Полудень: кефір, сухар.
  • Вечеря: стакан чаю без цукру, два шматочки нежирного сиру, редис.

Третій тиждень

Меню А

  • Сніданок: чашка кави, шматок чорного хліба з медом.
  • Ланч: кефір, шматок чорного хліба з маслом, яйце некруто, редис.
  • Обід: грибний суп, біфштекс або котлета, овочевий салат, стакан соку.
  • Полудень: фрукти, сухар.
  • Вечеря: стакан молока, черства булочка, сир (100 гр.).

Меню Б

  • Сніданок: стакан молока з медом, сухар.
  • Ланч: стакан чаю без цукру, два шматки хліба з пісною ковбасою (50 гр.), Два помідора.
  • Обід: бульйон, тушковані гриби або овочі, два печених яблука.
  • Полудень: фрукти, бісквіт.
  • Вечеря: стакан чаю без цукру, шматок хліба з рибою (100 гр.), Яблуко.

Четвертий тиждень

Меню А

  • Сніданок: чашка чаю, сухар з медом.
  • Ланч: два шматки чорного хліба з маслом і нежирним сиром (50 гр.), Два яблука.
  • Обід: бульйон, курка (200 гр.) З овочами, 2 ложки картопляного пюре, зелений салат, кисіль.
  • Полудень: морквяний сік, бісквіт.
  • Вечеря: стакан знежиреного кефіру, печиво.

Меню Б

  • Сніданок: стакан молока, житній хліб з маслом.
  • Ланч: яйце некруто, хліб, масло (20 гр.), Чай, яблуко.
  • Обід: чашка нежирного бульйону, квасоля з томатом, дві відварені картоплі із зеленню петрушки, яблуко.
  • Полудень: кефір, сухар.
    Вечеря: редис, два бутерброда з паштетом.

Напишіть відгук