Ізраїльська дієта

Ізраїльська дієта заснована на тому, що худнути треба повільно (не більше 3 кг на місяць), не зосереджуватися на якомусь одному продукті, організовувати дієту так, щоб вона не тільки допомагала скинути зайву вагу, але і приносила користь здоров’ю, очищаючи організм, покращуючи обмін речовин і стимулюючи правильну роботу всіх органів.

Ізраїльська дієта рекомендує не виключати будь-які продукти з раціону, а контролювати їх сумісність. Наприклад, м’ясо, яйця і сир на ізраїльській дієті можна їсти з зеленими овочами, але не можна вживати з молоком, крохмалистими продуктами, кислими фруктами, сметаною, вершковим і рослинним маслом.

Риба на ізраїльській дієті поєднується тільки із зеленими овочами. Молоко можна вживати тільки окремо від будь-яких продуктів, жири – лише із зеленими овочами та зерновими. Зелені овочі корисні, якщо їсти їх з продуктами, що містять багато білка і крохмалю. Некислі фрукти краще їсти окремо і ні в якому разі не з зерновими, не з хлібом, не з білковими продуктами.

Пити на ізраїльській дієті найкраще воду без мінералів – відфільтровану, кип’ячену. Інші рідини: соки, кефір, молоко – це не питво, а їжа.

Ізраїльська дієта, зразкове меню таке

  • Вранці на голодний шлунок – від чайної до столової ложки оливкової олії.
  • Через 15 хвилин – склянку свіжого кефіру або йогурту.
  • Перший сніданок – овочевий салат, вівсяна або гречана каша, або горох, або кукурудза, або сир, або яйце некруто (чергувати через день), чай (краще зелений) без цукру.
  • Другий сніданок – 200-300 грам несолодких фруктів.
  • Обід – овочевий салат або вінегрет, овочевий суп або борщ, відварне (парове) м’ясо або відварна (парова) риба, скибочка чорного хліба, печене яблуко.
  • Полудень – 300 грам несолодких фруктів.
  • Вечеря – склянка кефіру або йотурта, фруктова суміш (сухі фініки, урюк, інжир, чорнослив і волоські горіхи в рівних пропорціях пропустити через м’ясорубку), вода або чай.

Напишіть відгук