Дієта "Зелений горошок"

Дієта “Зелений горошок”Дієта “Зелений горошок”, розрахована на тиждень, забезпечує організм високоякісним білком, який містить цінні амінокислоти, синтезовані тільки рослинами.

Голодувати не доведеться. На кожен день передбачена основна страва. Крім того, ви можете приготувати один з варіантів сніданку, полуденка і вечері. Пити можна несолодкий чай і мінеральну воду – в будь-якій кількості.

Дієта “Зелений горошок” – меню таке

Сніданок:

  1. Варіант. 30 грам мюслі, 100 мл молока, яблуко (дрібно наріжте і змішайте з мюслі).
  2. Варіант. Булочка з висівками, 30 грам сиру, зелень (дрібно наріжте і змішайте із сиром).
  3. Варіант. Скибочка чорного хліба, 10 грамів вершкового масла або маргарину, дві чайні ложки меду або джему.

Полудень (двічі на день):

  1. Варіант 1. Груша, 125 грам винограду.
  2. Варіант 2. 150 грам натурального нежирного йогурту або 200 грам слив.
  3. Варіант 3. Стакан кефіру, або апельсинового соку, або яблучного соку (краще – свіжоприготованого).

Обід:

Перший день. Гороховий суп з картоплею.

300 грам картоплі, 100 грам стручків червоного солодкого перцю, 100 грам цибулі-порею, чайна ложка рослинної олії, 500 мл бульйону, дві сардельки, 150 грам зеленого горошку, сіль, мелений чорний перець, чайна ложка листя майорану.

Картоплю вимити, очистити і нарізати кубиками. Стручки солодкого перцю розрізати навпіл, видалити насіння, м’якоть нарізати кубиками. Лук-порей очистити, світлу частину дрібно нарізати. Картоплю, солодкий перець і цибулю-порей обсмажити в каструлі з товстими стінками на чайну ложку розігрітого рослинного масла. Залити бульйоном, накрити кришкою і варити 20 хвилин на слабкому вогні.
Сардельки нарізувати не дуже тонкими кружальцями і додати в суп разом із зеленим горошком. Довести до кипіння. Приправити сіллю, меленим чорним перцем і майораном.

Другий день. Омлет із зеленим горошком.

150 грам зеленого горошку, два яйця, сіль, мелений чорний перець, дві чайні ложки рослинної олії, два тонких шматочка шинки.

Зелений горошок злегка підігріти в маленькій каструльці. Яйця змішати з двома столовими ложками води, збити, посолити, поперчити і приготувати на маленькій сковороді по черзі два омлету. При цьому сковороду кожного разу змащувати чайною ложкою рослинного масла. Коли омлети почнуть застигати, висипати на кожен по 75 грам горошку, накрити кришкою і потримати на слабкому вогні дві хвилини. Омлети з горошком викласти на тарілки разом з шматочками шинки.

Третій день. Гороховий суп-пюре.

Стебло цибулі-порею, 10 грам вершкового масла або маргарину, 300 грам зеленого горошку, 500 мл бульйону, дві столові ложки сметани, сіль, мелений чорний перець, півпучка базиліку.

Лук-порей очистити, світлу частину нарізати кільцями. Лук обсмажити у вершковому маслі в каструлі з товстими стінками. Додати 200 грам зеленого горошку, влити бульйон і варити 10 хвилин. За допомогою міксера приготувати пюре, додати сметану і залишився зелений горошок. Суп ще раз підігріти, посолити, поперчити, перелити в тарілки і посипати базиліком.

Четвертий день. Салат із зеленого горошку з кукурудзою.

Яблуко, чайна ложка лимонного соку, пучок зеленої цибулі з цибулинами, 150 грам зеленого горошку, 150 грам кукурудзи, 100 грам дієтичного йогурту, чайна ложка приправи каррі, сіль, мелений чорний перець, 50 грам бекону.

Яблуко очистити, розрізати на чотири частини, видалити серцевину і дрібно нарізати. Відразу скропити лимонним соком, щоб воно не потемніло. Зелену цибулю очистити, нарізати тонкими колечками і змішати з горошком, кукурудзою і яблуками. У йогурт додати приправу карі, сіль і перець. Бекон дрібно нарізати і додати в салат разом з соусом.

П’ятий день. Картопля із зеленим горошком і соусом.

Два великих бульби картоплі, цибулина, 200 грам зеленого горошку, 10 г вершкового масла або маргарину, 100 мл бульйону, дві столові ложки сметани, дві столові ложки листя кервеля, сіль.

Картоплю відварити в мундирі в підсоленій воді. Ріпчасту цибулю дрібно нарізати і обсмажити у вершковому маслі або маргарині з 150 грам зеленого горошку. Влити бульйон і варити 10 хвилин. Додати столову ложку сметани, дрібно нарізаний кервель і зробити за допомогою міксера пюре. Додати в соус залишився горошок. Картоплю надрізати, полити соусом і сметаною, що залишилася.

Шостий день. Шніцель з овочами.

Цибулина, 10 г вершкового масла або маргарину, 300 грам горошку, 100 мл бульйону, столова ложка молока, чайна ложка борошна, столова ложка консервованого хріну, чайна ложка дрібно нарізаної петрушки, два шніцеля з телятини (80 грам), столова ложка рослинної олії, сіль, мелений чорний перець.

Ріпчасту цибулю дрібно нарізати і обсмажити у вершковому маслі або маргарині. Додати зелений горошок, залити м’ясним бульйоном і варити протягом 10 хвилин. Молоко змішати з борошном і хріном, додати до горошку, довести до кипіння, посолити і поперчити. Посипати петрушкою. Шніцелі обсмажити в рослинній олії, посолити, поперчити і подати з горошком.

Сьомий день. Ризотто із зеленим горошком.

Дві цибулини, 100 грам стручків червоного солодкого перцю, 80 грам рису, чайна ложка рослинної олії, 200 мл бульйону, 150 грам зеленого горошку, 20 г сиру, 10 грам вершкового масла або маргарину, трохи зеленої цибулі, сіль, мелений чорний перець.

Ріпчасту цибулю очистити і дрібно нарізати. Стручки перцю розрізати навпіл і нарізати кубиками. Рослинна олія розігріти в каструлі і обсмажити в ньому ріпчасту цибулю з солодким перцем і рисом. Влити бульйон, накрити кришкою і варити приблизно 15-20 хвилин. Додати горошок і тертий сир, посолити і поперчити. Приготувати на вершковому маслі яєчню, посолити і поперчити. Подати з різотто, посипавши зеленою цибулею.

Вечеря:

  1. Варіант. Будь-яке з основних страв.
  2. Варіант. Скибочка хліба з висівками, скибочка сиру, редис в необмеженій кількості.
  3. Варіант. Скибочка чорного хліба з яблучним салатом.

Напишіть відгук