Чехословацька дієта

Чехословацька дієта

Чехословацька дієта навряд чи може бути визнана ідеальною методикою позбавлення від зайвої ваги. Тим не менш, вона не втрачає своєї привабливості в очах повних людей і до її рекомендацій продовжують прислухатися. Пропонуємо вам дізнатися про переваги і недоліки цієї дієти.

Переваги чехословацької дієти

Переваг у даної методики схуднення практично немає. Єдиним плюсом є порівняно швидке позбавлення від деякого надлишку ваги. На жаль, результат утримати практично неможливо.

Недоліки чехословацької дієти

Раціон дієти досить мізерний. Низька калорійність змушує організм відчувати серйозний стрес, а відсутність жирних кислот призводить до небажаних наслідків (порушується нормальна робота внутрішніх органів, погіршується стан шкірних покривів). І не забувайте – на тлі відсутності належної енергетичного підживлення, нашому організму мимоволі доводиться переходити в режим економії – жирова тканина залишається на самий «чорний день», а от м’язова тканина починає активно витрачатися. Не рятує навіть наявність білкових продуктів – дуже вже мізерно їх кількість.

Тривалість і результативність чехословацької дієти

Тривалість даної методики схуднення не повинна перевищувати 10-ти днів. Проміжок між «підходами» – 15 і більше днів. Втрата ваги становить 4-6 кг.

Раціон чехословацької дієти

  • Сніданок: пара сухариків і чашка натуральної кави з 1 ч.л. цукру
  • Обід: пара сухариків, помідори – 4 шт. і яйця, зварені круто – 2 шт.
  • Вечеря: скибочка житнього хліба, помідор, нежирний твердий сир – 50 г і чашка зеленого або трав’яного чаю з 1 ч.л. цукру

Протягом дня можна пити негазовану мінеральну чи столову воду. Також рекомендується прийом полівітамінного комплексу.

Вихід з дієти

Після завершення дієти доведеться обмежити споживання простих вуглеводів і жирної їжі. Велике значення в цей період мають молочні продукти і пісні сорти м’яса – вони обов’язково повинні бути присутніми в раціоні. Не варто забувати і про рибу, причому не забороняється вживання жирних її сортів. Обсмажувати рибу не рекомендується – її можна гасити, готувати на пару, запікати у фользі. Доповненням до раціону повинна стати рослинна їжа.

Чи варто використовувати чехословацьку дієту для позбавлення від зайвої ваги? Дієтологи і медики навряд чи дадуть відповідь на це питання позитивно. У даному випадку ризик непорівнянний з результатом.

Напишіть відгук